O našich pálenkách
Na co dbáme při výrobě
Protože jsme sami fanoušky kvalitních produktů, je zodpovědný přístup i hlavním krédem pro veškeré dílčí kroky celé naší práce. Základem vysoké jakosti ovocných pálenek je výběr kvalitního ovoce. Pro výrobu pálenek používáme pouze zdravé, vyzrálé ovoce, které nám dodávají malé ovocnářské farmy, převážně z jižních Čech.
Předpokladem úspěchu je i jeho správné zpracování na kvalitní kvas a následné vytvoření vhodných podmínek pro kvašení. O to vše dbáme s velikou pečlivostí. Například všechny peckoviny během zpracování odpeckováváme. Je tak zaručena jemnost výsledného produktu.
Druhy pálenek
Vyrábíme tradiční druhy jako jsou slivovice, hruškovice nebo jablkovice. Naše portfolio ale zahrnuje i limitované edice netradičních destilátů. Ty pro Vás připravujeme několikrát do roka v malých sériích, v omezeném počtu lahví. Nechte se překvapit.
Postupem času se vykrystalizovala též nabídka obsahu alkoholu. Tradiční druhy pálenek ředíme na 50% a 40% alkoholu. Ty méně tradiční pak pouze na 40%. Pro ředění používáme vodu, která je ošetřena osmózní filtrací.
Druhy likérů
Díky poptávce zákazníků se náš sortiment časem rozšířil i o ovocné likéry. Ty vyrábíme macerací daného druhu ovoce v našich pálenkách. Vznikají tak přírodní likéry jedinečných chutí a krásných barev.